Omsorgssvigt er et stigende og synligt problem i Grønland og er årsag til, at mange børn og unge må anbringes uden for hjemmet på enten døgninstitution eller i en plejefamilie. Anbringelserne sker ofte meget sent i barnets liv. Dette skyldes dels, at der for nuværende ikke eksisterer tilstrækkelige anbringelsesmuligheder for spædbørn i institutionsregi, dels at der er stor mangel på plejefamilier i Grønland. Dette betyder, at mange børn allerede ved anbringelsen har svære udviklings- og trivselsmæssige vanskeligheder.
Der etableres en bo-enhed Aili for de 0-3-årige, hvor børnene vil blive udredt socialt og psykologisk. Aili vil også kunne tilbyde en længerevarende anbringelse i bo-enheden, såfremt plejefamilie eller biologisk familie ikke, for nuværende, er en mulighed.
Foruden udredning af børnene tilbyder projektet også en udredning af de udsatte forældres forældrekompetence, herunder træning af disse, såfremt der er et grundlag at bygge på. Projektet er det første i Grønland, der aktivt forsøger at integrere tidlig indsats for de 0-3-årige og deres udsatte familier med døgninstitutionsområdet.
Der er tale om en indsats, der skal sikre barnets overgang til og integration ud i plejefamilier eller eventuelt til hjemtagelse i familien med en familierådgiver tilknyttet. Denne overgang skal ske med faglig støtte fra Aili og den anbringende kommune, så barnets udvikling, trivsel og identitet understøttes til en ny tryg base. Hermed ønsker Mælkebøttecentret at undgå flere skift i anbringelsessteder, som mange anbragte børn i dag oplever.
Børnene skal have evnen til at udvikle tilknytnings- og kontaktmønstre, og der vil blive lagt vægt på om det socialpædagogiske miljø er i stand til at tilgodese barnets behov.