Mælkebøtten er kendetegnet ved et aktivitetscenter, hvor der er plads til alle.

I stueetagen indeholder huset en ungdomscafé, internetcafé, musikværksted og kreative værksteder, hvor der eksempelvis arbejdes med cykler eller træ, og der er tilbud om aktiviteter som tegning, perlearbejde, smykkefremstilling og syning.

Derudover er der en stor sal, der bruges til motion, teater og drama.  Værestedet er for alle børn, så også ressourcestærke børn og unge kommer i huset. De ressourcestærke børn, der kommer i Mælkebøtten, er også en del af dette fællesskab – hvor de ressourcestærke får en social indsigt om, at ikke alle børn har det godt, og samtidig forståelse for hensynet til de, der er svage, og at det nytter noget at være en god kammerat. Værestedet har åbnet hver dag kl 14.00 - 21.00.
 
På 1. salen er døgnafdelingen etableret. Denne er indrettet med køkken-alrum, stue, overnatningsværelser og kontorer.

Døgnafdelingen med plads til 9 overnattende børn, er den mere rolige del i huset, hvor der er fysiske rammer, der minder om almindelige hjemlige forhold.

dognafd1

Det har været vigtigt for os at få skabt plads til både glæde og livsudfoldelse, men også tid til stille stunder, omsorg og eftertænksomhed.

For de børn der er anbragt i Mælkebøtten til social og psykologisk udredning samarbejder vi med barnets netværk, skole, fritidshjem, forældre og socialforvaltning, om at finde den bedste helhedsløsning for barnet.

Målet er, at barnet skal videre til noget, der er bedre end det, barnet kom fra, så det bedst mulige grundlag for at blive mønsterbryder er etableret.