Nuukkap tour 2023

Nyhedsbrev Marts 2024

Velkommen

Børne- og Ungehuset Mælkebøtten er en kombination af et kreativt aktivitetscenter og værested og et krisecenter for børn.

Formålet er dels at forbedre vilkårene for omsorgssvigtede børn og unge for herigennem at forebygge yderligere omsorgssvigt, og dels at give alle børn i Nuuk gode og kreative stimuli og oplevelser i værestedet.

Mælkebøttecentret:Omsorgssvigtede børn i Grønland

Udsatte børn og unge får et nyt fristed i Kapisillit

Mælkebøttecentrets helårshus ”Seqineq” i bygden Kapisillit, ved Nuuk indvies torsdag den 26. juni 2014, hvor der holdes kaffemik for sponsorere, bestyrelsen, samarbejdspartnere, børn og personale samt bygdens indbyggere.

Formålet med helårshuset er at give de udsatte børn og unge, der har behov for et miljøskift, mulighed for at bo i rolige omgivelser med omsorgsskabende voksne. I arbejdet med børnene vil der være fokus på både social og psykologisk behandling. Der er tale om et tilbud til børn mellem 3-15 år fra hele Grønland. Derudover skal huset anvendes til feriekoloni for de børn, der er anbragt i Mælkebøttecentrets institutioner.

Mælkebøttecentret, har erfaret, at de børn der anbringes i Mælkebøttecentrets døgnafde¬linger bliver mere og mere behandlingskrævende, og en stor del af disse børn færdes i socialt belastede miljøer, som ikke er egnede for børn og unge, og som derfor har en negativ indvirkning på deres udvikling. Ofte er der tale om børn uden voksen¬kontakt, som har været overladt til sig selv og et liv på gaden, sammen med andre børn i samme situation. Det er børn med en høj social og psykisk belastningsgrad, som opsøger de belastede miljøer med bl.a. rus¬middelmisbrug, hvor de kan være lette ofre for overgreb. Størsteparten af disse børn har behov for et miljø-skift til rolige omgivelser, så de kan lære at bryde det mønster de har i deres hverdag.

Kirsten Ørgaard, direktør for Mælkebøttecentret udtrykker sin glæde over helårshu-set: ”Det er et længe næret ønske der i dag går i opfyldelse – vi har i lang tid haft behov for et fristed til udsatte børn og unge, hvor vi i rolige omgivelser kan bearbejde børnenes problemer og skabe grundlag for en positiv udvikling for børnene – og takket være donationer fra fonde, private bidragydere, organisationer og erhvervslivet er dette nu blevet realiseret”

Også Henrik Sørensen, som er formand for Mælkebøttens bestyrelse og repræsen-terer Grønlands Arbejdsgiverforening i bestyrelsen, glæder sig over helårshusets tilblivelse:

”Bestyrelsen er glad for den fortsatte interesse og støtte fra erhvervslivet, fonde og andre bidragydere, som har været det økonomiske fundament for etableringen af ”Seqineq”. Det vil bestemt blive til gavn for de børn, der er anbragt i vores institutioner, og som vi forsøger at give en bedre tilværelse end den de kom fra”

Helene Kähler Hjenner fra 15. Juni Fondens bestyrelse giver også udtryk for sin glæde over etableringen af Seqineq: ”Det er en glæde for os i 15. Juni Fondens bestyrelse at kunne bidrage til etablering af et hus i den grønlandske natur, hvor formålet bl.a. er at hjælpe udsatte børn og unge til en bedre tilværelse. Vi er spændt på at se resultatet og ønsker for jer, at rigtig mange børn får gavn og glæde af huset ”.

Helårshuset kommer i brug allerede i sommer, hvor børn fra Mælkebøttecentret skal tilbringe noget af ferietiden i huset.

Mælkebøttecentret blev i 2006 etableret af Red Barnet, Grønlands Arbejdsgiverforening, Lions Club Nuuk og Nuuk Rotaryklub, og har siden været i kontinuerlig udvikling, og består i dag ud over Mælkebøtten, af bo-enheden Ilasiaq, administrationen og nu også helårshuset i Kapisillit.

Følgende har bidraget til husets etablering:

15. Juni Fonden, ANT-Fonden, Permagreen A/S, Royal Arctic Line, Aalborg Portland, Velfac, MetsäWood, Lauritzen Fonden, Lars Bo Jensen, Anonym sponsor, Soroptimisterne i Vejle, Betoncentralen i Nuuk, STARK, Hotel Hans Egede, Polar El, HJ- TEK, Arctic Import, Kalaallit Forsikring, InuPlan, TNT Nuuk, Lenemi, CaféMik

Flere informationer kan hentes hos Kirsten Ørgaard, direktør for Mælkebøttecentret, tlf. +299 597439, ø Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Ingeborg Olsen, souschef for Mælkebøttecen-tret, tlf.: +299 381955, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.