Nuukkap tour 2023

Nyhedsbrev Marts 2024

Velkommen

Børne- og Ungehuset Mælkebøtten er en kombination af et kreativt aktivitetscenter og værested og et krisecenter for børn.

Formålet er dels at forbedre vilkårene for omsorgssvigtede børn og unge for herigennem at forebygge yderligere omsorgssvigt, og dels at give alle børn i Nuuk gode og kreative stimuli og oplevelser i værestedet.

Mælkebøttecentret:Omsorgssvigtede børn i Grønland

Mælkebøtten har 5 års fødselsdag

Pressemeddelelse den 28. marts 2011

Mælkebøtten har 5 års fødselsdag

Tirsdag d. 29 marts er det 5 år siden Mælkebøtten slog dørene op for børnene i Nuuk, og institutionen er efterhånden godt forankret i Nuuk.

Børne- og ungehuset Mælkebøtten er et værested for børn og unge i Nuuk, og en kombination af et kreativt aktivitetscenter og et krisecenter for børn. Formålet er dels at forbedre vilkårene for omsorgssvigtede børn og unge for her igennem at forebygge yderligere omsorgssvigt, og dels at give alle børn i Nuuk gode og kreative stimuli og oplevelser i værestedet.

Nogle af de vigtigste mål i Mælkebøtten er at, medvirke til at skabe mønsterbrydere. forebygge selvmord, forebygge seksuelt misbrug og forebygge kriminalitet blandt unge

Forstander Kirsten Ørgaard udtrykker: ”Vi medvirker til at styrke børnene, så de bliver bedre til at klare deres hverdag. I Mælkebøtten vil vi gerne medvirke til at udvikle mønsterbrydere (Mælkebøttebørn), det vil sige børn, der på trods af en traumatisk opvækst, bryder de mønstre de kommer fra – tager uddannelser, stifter familie og får et værdigt liv. Mange børn er i dag overladt til sig selv og lever et fritidsliv på gaden. I Mælkebøtten forsøger vi at give børnene positive livsværdier som et alternativ til gadenormerne”

Da Mælkebøtten åbnede i 2006 var der kun åbent kl. 14.00 – 21.00 torsdag til søndag i værkstederne, og der var kun åbent i døgnafdelingen i week-ender og højtider – og medarbejdergruppen bestod af forstanderen og 3 medarbejdere. Det var det, der driftsmæssigt var penge til den gang.

Det viste sig ret hurtigt, at der var et stort behov for at udvide åbningstiden. Derfor søgte vi økonomiske midler til dette og fik ansat mere personale, så vi i april 2007 kunne holde åbent døgnet rundt. Nu er normeringen på 12 medarbejdere.

Mange børn og unge har gennem årene dagligt benyttet Mælkebøttens værksteder, der for nylig blev udvidet med et musikværksted. Værestedet er åbnet alle dage året rundt undtagen juleaften og nytårsaften, og der kommer i snit 21 børn hver dag året rundt. I døgnafdelingen er der plads til 9 overnattende børn.

I bestyrelsen for Mælkebøtten sidder repræsentanter fra Grønlands Arbejdsgiverforening, Lions Club i Nuuk, Nuuk Rotary Klub, der glæder sig over det flotte resultat, som takket være bidrag fra erhvervslivet, sponsere, fonde og private blev realiseret for 5 år siden.

Driften finansieres i dag ved hjælp af donationer fra Grønlands Selvstyre, Kommuneqarfik Sermersooq, Greenland Contractors og taktsbetaling for de børn der er anbragt i Mælkebøttens døgnafdeling.

Dagen markeres med kaffemik fra kl. 14.00 – 17.00 – alle er velkomne.

For yderligere informationer kan forstander Kirsten Ørgaard kontaktes på +299 597439 eller 314114.