I børnefolkekøkkenet kan alle børn og unge komme og få et gratis måltid. Det sker i Børne og Ungehuset Mælkebøtten i alle hverdage fra mandag- fredag.

Madlavningen starter klokken 15.00 hvor børnene får mulighed for at være med til at planlægge og lave maden sammen med medarbejderne i Mælkebøtten. Klokken 17.00 serveres der mad for de børn og unge der har lyst til at være med og spise. Under fanen madplan kan man se hvad der serveres. Det er som regel varm mad der laves, men der laves også en bagedag engang imellem.

bfk

Billede fra børnefolkekøkkenets åbning i august 2014.

 

Hvorfor er der behov for et børnefolkekøkken?

Siden Børne og Ungehuset Mælkebøtten åbnede i 2006 har Mælkebøttecentret erfaret, at mange af de børn og unge der benytter Børne og Ungehuset Mælkebøtten ikke har fået mad nok og er sultne. Det er ikke hverdag, de børn har fået noget at spise derhjemme. Hvis de er sultne og ikke har noget mad at spise, har de fået noget af den mad, som serveres for de børn der bor i døgnafdelingen. De erfaringer samt det faktum at der er undersøgelser der bekræfter at der er børn der sulter, har gjort det naturligt for Mælkebøttecentret at åbne børnefolkekøkkenet.

Børnefolkekøkkenet åbnede i august 2014 og har indtil videre haft ca. 15-20 spisende børn hver gang.