Nuukkap tour 2023

Nyhedsbrev Marts 2024

Velkommen

Børne- og Ungehuset Mælkebøtten er en kombination af et kreativt aktivitetscenter og værested og et krisecenter for børn.

Formålet er dels at forbedre vilkårene for omsorgssvigtede børn og unge for herigennem at forebygge yderligere omsorgssvigt, og dels at give alle børn i Nuuk gode og kreative stimuli og oplevelser i værestedet.

Mælkebøttecentret:Omsorgssvigtede børn i Grønland

Nyt hjem til udsatte teenagere i Grønland

Mælkebøttecenteret realiserer nu yderligere et udviklingsprojekt, der skal forbedre vilkårene for socialt udsatte børn og unge, bo-enheden Allu er etableret i Nuussuaq og indvies i dag, fredag den 21. november 2014. Det fejrer Mælkebøttecentret med en kaffemik til samarbejdspartnere og sponsorer, i dag, fredag den 21. november fra kl. 14.00 til kl. 17.00

Bo-enheden Allu, er et socialpædagogisk botilbud til udsatte teenagere, der af soci¬ale årsager ikke kan bo hjemme. Allu, der er etableret i et stort hus i Nuussuaq, modtager unge, hvis baggrund omfatter omsorgssvigt, overgreb og andre traumer, som har medført visse grader af følelsesmæssige, udviklingsmæssige og sociale vanskeligheder.

Hverdagen i Allu er præget af sund livsstil, idet fysiske aktiviteter og sund kost indgår i den daglige pædagogiske praksis. De unge tilbydes en fast struktureret hverdag med afsæt i den enkeltes behov og mulighed for udvikling. I Mælkebøttecentret er der tilknyttet en fast psykolog, som de unge har mulighed for at benytte, såfremt be¬hov skulle opstå - ligesom de øvrige bo-enheders beboere, der er under Mælkebøt-tecentret.

Generelt skal indsatsen medvirke til at bryde den negative sociale og negative psy-kologiske arv, og derved forebygge at omsorgssvigt går i arv. Bo-enhederne skal be-tragtes som et supplement til anbringelser i familiepleje og på børnehjem.

Direktør, Kirsten Ørgaard udtrykker meget glæde over indvielsen af Allu: ”Vi er meget glade for den økonomiske støtte vi har fået til etableringen af bo-enheden Allu. Teenagere har også brug for familielignende rammer, hvilket der generelt er et stort behov for i Grønland. Jeg er derfor glad for at Mælkebøttecentret nu har mulighed for at indvie Allu og tilbyde nogle af landets udsatte unge et trygt og familielignende hjem”.
 
Der er indgået driftsaftale med Departementet for familier og justitsvæsen i Grøn-lands Selvstyre, der har godkendt Allu som en underafdeling af Mælkebøttecentret med en normering på 5 pladser til unge i alderen mellem 12 og 15 år på anbringel-sestidspunktet.

Bo-enhedens faglige udvikling - primært i forhold til de unges trivsel og udvikling vil blive evalueret af SFI – Det nationale forskningscenter for velfærd i Danmark.

Etableringen af bo-enheden blev mulig efter økonomisk støtte, primært fra Blue Water Fonden, Lions Club Nuuk, Arctic Import, Direktør Steinmanns Fond samt Frederik og Emma Kraghs Mindelegat.

Udover Allu, består Mælkebøttecentret af Børne og Ungehuset Mælkebøtten, bo- enheden Ilasiaq samt administrationen.

Yderligere informationer kan får hos Kirsten Ørgaard,direktør i Mælkebøttecentret,telefon +299 597439, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Ingeborg Olsen, souschef i Mælkebøttecen¬tret telefon: +299 381955, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.